Android v únoru: Ice Cream Sandwich pomalu roste

Máme tu březen a s ním i tradiční soupisku verzí operačního systému Android a jejich šplhu za únor. Jak mohl napovídat už začátek roku, Ice Cream Sandwich pomalu ale jistě nastupuje, i když je držitelem největšího podílu stále Gingerbread.

Sony Ericsson pracuje na vývoji komunikátoru s Androidem

Zmrzlinová verze se polepšila z jednoho procenta na pěkných 1,6%, což znamená přibližně 60% nárust ve srovnání s lednem. Vezmeme-li v úvahu, že má oficiálně tuto nejnovější verzi stále relativně velmi malý počet smartphonů a tabletů, je pomalý vzestup pochopitelný. Velký vzestup Ice Cream Sandwich se očekává především v nadcházejících měsících, kdy se na trh budou dostávat nové smartphony, tablety a mimo jiné i updaty pro stávající přístroje.

Android

Verze Označení Podíl v lednu Změna podílu
Android 1.5 Cupcake 0,4% -0,4%
Android 1.6 Donut 0,8% -0,2%
Android 2.1 Eclair 6,6% -1,0%
Android 2.2 Froyo 25,3% -2,5%
Android 2.3 Gingerbread 62,0% 3,4%
Android 3.0 Honeycomb 0,1% 0%
Android 3.1 1,1% -0,3%
Android 3.2 2,1% 0,2%
Android 4.0 Ice Cream Sandwich 1,6% 0,6%

Vedoucí postavení si tak zatím stále drží Gingerbread, který po přidání dalších 3,4% obstarává celkem 62% všech smartphonů s tímto operačním systémem. Odsud už to jde z kopce. Menší pokles hlásí jak Honeycomb, který strádá z důvodu mnoha tabletů, jež rychle přecházejí na ICS, tak starší verze v podobě Froyo (25,3% podíl trhu) a Éclair (6,6% podíl trhu).

TIP! Přečtěte si, jak si Android vedl v lednu.

Android

Na posledním místě se z posledního procentuálního dechu drží Cupcake a Donut, které najdeme prakticky jen na jednom procentu všech přístrojů. Jsme si jisti, že budou další měsíce především ve znamení nejnovější verze Androidu, která začne nastupovat nejen na smartphony, ale i tablety.

Zdroje: phonearena.com, developer.android.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze