Angry Birds Space nakonec pro Windows Phone budou (aktualizováno)

4

Herní studio Rovio, zodpovědné za sérii praštěných ptáků Angry Birds, oficiálně potvrdilo, že se nejnovější díl s podtitulem Space nedostaví na operační systém Windows Phone. Důvodem jsou velké potíže při úpravě zdrojového kódu a technické podpoře.

Aktualizováno - noví Angry Birds na WP budou

Rovio poopravilo své vyjádření a pro Reuters nově potvrdilo, že verze pro Windows Phone 7 je v přípravě, jen se ji majitelé telefonů s tímto systémem dočkají později, než u konkurenčního Androidu a iOS.

Původní informace z 23. 3.

Nehledě na to, že jsou původní Angry Birds jednou z nejoblíbenějších aplikací na Windows Phone Marketplace, rozhodlo se Rovio tuto platformu vynechat, což se zajisté Microsoftu moc líbit nebude.

„Chceme titul rozšířit na co nejvíce přístrojů, musíme ale také počítat s náklady při podpoře menších platforem,“ řekl CEO studia Peter Vesterbacka v rozhovoru pro web Bloomberg. „Technická podpora v případě Windows Phone vyžaduje příliš moc práce.“

„Původní verze je na prvních příčkách oblíbenosti online obchodu Marketplace. Podpora je ale časově příliš náročná a aplikaci musíme kompletně přepracovat a přepsat,“ dodal Vesterbacka. „Podíváte-li se na aktivace, Android a iOS jednoznačně vedou.“

Hra Angry Birds Space nastartovala svou cestu včera a již se vyšplhala na špičku žebříčku popularity. Více se o hře dozvíte v našem dnešním článku a těšit se můžete i na recenzi.

Zdroje: mobile.bloomberg.com, reuters.com

Diskuze ke článku
K.J
Chá chá
rhino
je to tragické - androiďani maj prakticky vše zdarma, windousfoňani platěj a platěj......., Nokia měla také zdarma.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze