Apple Hack: využijte naplno funkci Nerušit

12

Čím více jsem sociální, tedy aktivně vystupuji na Twitteru, Facebooku, diskutuji přes messengery či komentuji fotografie na Instagramu, tím více mi logicky na iPhone chodí notifikací a upozornění. Ze začátku mi to vůbec nevadilo, naopak jsem byl rád za nějakou interakci. Časem to však přerostlo a striktně jsem musel na iPhonu zapnout funkci Nerušit.

Nerušit

Funkce Nerušit je velmi primitivní a má ji v základu každý iPhone. Díky Nerušit můžete snadno ztišit hovory, upozornění a oznámení, a to buď vždy nebo jen když je iPhone zamknutý. Rovněž můžete taky naplánovat čas, nebo zvolit jaké hovory na iPhonu povolíte.

Osobně mám na všech iOS zařízeních nastavené zcela totožný rozvrh. Přesně ve 22 hodin večer se na všech stavových řádcích objeví ikona půlměsíce, která zmizí až v sedm hodin ráno. V tuto dobu se mi dovolají pouze lidé, které mám přidané v kontaktech jako Oblíbené. Nevěřili byste, jak prosté a efektivní toto nastavení je.

Smyslem funkce Nerušit je především to, že vás nikdo neotravuje a můžete se chvíli věnovat jiným činnostem než práci a konzumování digitálního obsahu. Samozřejmě pokud iPhone vezmu do ruky a začnu na něm něco dělat, zvuk a upozornění funguje normálně. Toto nastavení však lze jednoduše změnit, stačí jen zaškrtnout u položky vypnout zvuk Vždy.

Nastavení funkce Nerušit pak naleznete logicky v nastavení iPhonu. Rovněž máte možnost Nerušit spustit přejetím prstu ze spodního okraje obrazovky, kde v ovládacím centru klepnete na ikonu půlměsíce.

Do not Disturb

Rozvrh zapnutí a vypnutí Nerušit si každý může zvolit dle libosti. Znám uživatele, kteří tuto službu mají zapnutou již od 16 hodin či když odejdou z práce a chtějí se chvíli věnovat rodině a nebýt rušeni. Obdobně si můžete i nastavit povolená volání či režim opakovaná volání, tedy u druhého volání od stejné osoby během tří minut se vám zapne zvuk na zařízení. Pokud vás někdo nutně potřebuje, tak se vám zkrátka dovolá.

Jaké nastavení zvolíte je pouze na vás a vašem denním rytmu či vytíženosti. Osobně však tuto funkci považuji za zcela stěžejní a myslím si, že každý člověk ji občas mile rád uvítá.

Zdroje: support.apple.com

Diskuze ke článku
David Novotný
David Novotný
Není nic otravnějšího, než když Vám ve 2 v noci brnká mobil. :)
Majo B
Mne vždy po pól noci chodia sms z banky :)
blue.sun
A proto mame na noc rezim "letadlo", a mame klid. Druhou moznosti je vypnuti hloupych upozorneni na vsechno z facebooku a podobnych siti. Ale tam je mi jasne, ze to si otroci nemohou dovolit, co kdyby jim unikla dulezita zprava o nove fotecce...
Petr
Je to výborná věc. Jen je hloupé že zvuk sms nejde ani u oblíbených. To je škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze