Chiron je tajemná novinka od Xiaomi s 5,6palcovým displejem

2
Chiron je tajemná novinka od Xiaomi s 5,6palcovým displejem
  • GFXBench odhaluje novinku od Xiaomi
  • Nabídne 5,6palcový displej s Full HD rozlišením
  • Z výbavy vyčnívá především výkonný Snapdragon 835

Další smartphone se odhaluje prostřednictvím benchmarku GFXBench. Konkrétně se jedná o chystané Xiaomi s kódovým označením Chiron. To má nabídnout displej s úhlopříčkou 5,6 palců v poměru 16,5:9, který je u Xiaomi netypický, kupříkladu nový Mi MIX má poměr 18:9. Displej nabídne rozlišení 1 080 × 1 980 pixelů, tedy téměř čisté Full HD, pixely navíc se musely uzpůsobit speciálnímu poměru. I když rozlišení displeje nedává najevo, že by se mělo jednat o špičkový smartphone, další výbava nás utvrzuje o opaku.

Xiaomi Chiron

Srdcem je totiž osmijádrový procesor Snadpragon 835, který má výkonu na rozdávání. Procesoru sekunduje 6 GB operační paměti a 256GB úložiště, což zřejmě uspokojí i opravdu náročnou klientelu. Fotoaparát nabídne standardní 12Mpx rozlišení a možnost nahrávat až 4K videoklipy. I selfie kamera se „chlubí“ vcelku standardním rozlišením 5 Mpx.

Chiron dorazí s Androidem ve verzi 7.1 a s největší pravděpodobností také s nadstavbou MIUI 9. Další podrobnosti neznáme, stejně tak neunikl ani vzhled. O oficiálním představení novinky není rozhodnuto a spekulovat rovněž můžeme i o názvu (nabízí se Mi 6 Plus, Mi 6c, Redmi Pro 2).

Partnerem zpravodajství o Xiaomi je e-shop xm.cz

Zdroj: gfxbench.com

Diskuze ke článku
Václav Mach
Václav Mach
Kódové označení Chiron patří modelu Xiaomi Mi MIX 2.
Petr Blažek
Tohle měl být Mi Note 3...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze