Grand Theft Auto: San Andreas – konečně ke stažení v obchodě Google Play

Právě dnes se v obchodě Google Play objevil očekávaný titul Grand Theft Auto: San Andreas, který si již přes týden mohou užívat majitelé iOS zařízení. Hru nyní můžete stahovat z obchodu Google Play, ovšem prozatím překvapivě ne bez problémů.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


O uvedení dnes již legendární hry Grand Theft Auto: San Andreas na displeje mobilních telefonů a tabletů s operačními systémy iOS a Android se toho namluvilo už dost. Zatímco uživatelé iZařízení mohou hru stahovat už přes týden, fanoušci zeleného robota se dočkali až dnes.

gta-san-andreas-rockstar-game-logo-designs-inspirational-characters


TIP: Alda Games představuje další titul – tentokrát poznáme Sýrový svět

Pro ty, kteří neznají tuto legendu mezi hrami, můžeme nastínit příběh hry. Ten se točí kolem Carla Johnsona – ten se po pěti letech vrací zpátky do korupcí prohnilého Los Santos v San Andreas, které se zmítá pod válkami gangů. Carlovi zabili matku, jeho přátelé jsou buďto mrtví nebo si velmi zahrávají. Sotva se ale CJ vrátí, obviní ho zkorumpovaní policisté z vraždy – on se proto vydá na dlouhou cestu, která vede k záchraně zbytku své rodiny a uchopení se nadvlády nad ulicemi.

Hlavní rysy hry Grand Theft Auto: San Andreas:

  • Remasterovaná grafika ve vysokém rozlišení s vylepšeným osvětlením, obohacenou paletou barev a detailnějšími modely postav, která byla vytvořena speciálně pro mobilní verzi hry.
  • Podpora ukládání na cloudu, díky kterému mohou členové klubu Rockstar Social Club hrát na všech svých zařízeních.
  • Ovládání dvojicí analogových páček zajišťuje plnou kontrolu nad kamerou i pohybem postavy.
  • Tři různá schémata ovládání, možnost úpravy ovládacích prvků a kontextové nastavení pro zobrazování tlačítek jen tehdy, kdy je potřebujete.
  • Kompatibilita s bezdrátovými herními ovladači MoGa a vybranými gamepady připojovanými přes Bluetooth nebo USB.
  • Integrované dotykové efekty Immersion.
  • Uzpůsobte vizuální zážitek ze hry svým požadavkům prostřednictvím možnosti úprav grafických nastavení.


Začátek prodeje hry se však neobešel bez nepříjemností – nejprve se uživatelé potýkali s tím problémem, že hru sice zaplatili, ale systém transakci jaksi nezaznamenal a platbu požadoval opět. Tento problém se sice již vyřešil, ovšem většina uživatelů dále dodává, že se do hry sice již dostali, ta ovšem ihned po spuštění neustále „padá“. Snad se vývojářům podaří tento problém vyřešit co nejrychleji, neboť u hry za téměř 170 Kč bychom čekali lepší připravenost.

sa1

sa2

Hru Grand Theft Auto: San Andreas můžete stahovat na následujících odkazech: Android, iOS.

Zdroj: Obchod Google Play