iOS aplikace na zařízení s Androidem? Ano, díky projektu Cider

5

Android a iOS patří pro vývojáře aplikací a her jednoznačně patří nejzajímavější mobilní platformy. Občas se ale stane, že nějaká aplikace je výsadou pouze přístrojů s „nakousnutým jablíčkem“. Studenti Kolumbijské univerzity předvedli projekt Cider, ten je sice stále v raném vývoji, přesto se už můžeme podívat, jak iOS aplikace na Androidu fungují.

Nepřehlédněte:

Android a iOS, dvě obrovské mobilní platformy, dva znepřátelené tábory. I když, jak se to vezme. Studenti Kolumbijské univerzity předvedli veřejnosti počin se zajímavým názvem Project Cider, díky kterému lze aplikace určené pro operační systém iOS spouštět také na zařízeních s Androidem. Aplikace nejsou nijak upravované/portované, jde opravdu o klasické iOS aplikace s klasickou koncovkou.

iOS aplikace je možné spustit i na Android zařízení

Abychom nezůstali pouze u slov, můžeme se podívat na autentickou ukázku. V té můžeme vidět v hlavní roli Google Nexus 7, na kterém se proces emulace iOS aplikací předvádí. Rychlost emulovaných aplikací prozatím příliš nepotěší, stále je ale nutné myslet na to, že jde pouze o projekt, který nemusí dále pokračovat. Pokud pro vás není angličtina problém, více zajímavých informací se dočtete přímo v detailním popisu projektu Cider.

Zdroje: androidcentral.com, systems.cs.colum, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Jakub Louthan (Firo)
Jakub Louthan (Firo)
Kdyby tak někdo udělal něco podobného pro WP 8.1
Grom51
Už se těším, až to vyzkouším na Blackberry 10 :)
ajax
Podle me je to ztrata casu, to uz raci xamarin, ikdyz nativnimu reseni se stejne nic nevyrovna

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze