Lenovo představilo nový tablet Yoga 10 HD+ a aplikace DOit

Čínské Lenovo nás během včerejšího dne poškádlilo fotografií, která láká na představení nového tabletu a dnes svého slova dostálo. Proto se můžeme podívat na Full HD tablet Yoga 10 HD+ a nové aplikace, které by měly ještě více zatraktivnit přístroje od Lenova.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Lenovo během včerejšího dne vypustilo tweet, který nás uvedl lehce do nejistoty (více info zde), tedy alespoň pokud mluvíme o tabletech a dnes nám byla doopravdy představena novinka ve formě tabletu Yoga 10 HD+. Největší změnou oproti současnému 10palcovému modelu je vyšší rozlišení displeje – to nyní činí 1 920 × 1 200 pixelů, tedy Full HD. Novinkou je také přizpůsobení osvětlení tabletu okolním podmínkám.

lenovo-yoga-tablet0-10-hd

Další výraznou změnou by měla být výměna procesoru – oproti procesoru od MediaTeku, jenž se nalézal v původním tabletu Yoga 10, nabídne druhá generace tabletu procesor od Qualcommu, konkrétně Snapdragon 400 o taktu 1,6 GHz, kterému napomáhají 2 GB paměti RAM. K dispozici by měl být dále i microUSB konektor s vítanou podporou funkce OTG a také 8Mpix fotoaparát na zadní straně. Obrovskou výhodou tohoto modelu je především výdrž – ta by dle vyjádření společnosti měla dosahovat až na 18 hodin bez nutnosti připojení přístroje k nabíječce, což je vzhledem k ceně tabletu a specifikacím velmi dobrá hodnota, čemuž odpovídá kapacita 9 000 mAh.

Technické parametry tabletu:

  • 10,1" IPS Full HD displej, rozlišení 1 920 × 1 200 pixelů
  • operační systém Android 4.3 Jelly Bean
  • čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 o taktu 1,6 GHz
  • 2 GB paměti RAM
  • slot na micro SD karty
  • baterie o kapacitě 9 000 mAh
  • WiFi, GPS, Bluetooth

 

Kromě hardwaru za zmínku rozhodně stojí i nový software. Lenovo se totiž snaží odlišit od ostatních výrobců, a proto nově nabízí pětici nových aplikací, které se dají nazvat jako „DOit“, jejich seznam je následující: SHAREit, SECUREit, SYNCit, SNAPit a SEEit.

lenovo-yoga-tablet_10-1

Všechny aplikace samozřejmě nabídnou originální funkce – aplikace SHAREit je klasicky určena pro sdílení souborů, SECUREit je přitom speciální aplikace, jež má zabránit šíření počítačových virusů a malware. SYNCit zase zajišťuje dokonalé zálohování všech důležitých dat v telefonu či tabletu – například zpráv, kontaktů či hovorů. Poslední dvojice aplikací je zaměřena především na fotografie – mluvíme o SNAPit a SEEit, přičemž druhá aplikace slouží pro úpravu výsledných snímků.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ bude celosvětově k zakoupení od dubna letošního roku a to za cenu 349 dolarů (cca 8 300 Kč včetně DPH), o dostupnosti v České republice prozatím bohužel nemáme více informací.

Zdroj: AndroidCommunity, AndroidCentral