Lenovo uvádí novou řadu notebooků Flex 2

1

Lenovo má několik řad svých počítačů. Mezi ty levnější a méně tradiční patří řada Flex, jež se vyznačuje tím, že má panty, které umožňují otočit displej o 300 stupňů a používat tak jen dotykový displej. Tato funkce výrazně zvyšuje univerzálnost celého zařízení.

Nové modely řady Flex 2 disponují úhlopříčkami 14 a 15,6 palců a rozlišení bude až FullHD, přičemž jsou displeje samozřejmě dotykové a podporují až 10 dotyků najednou. Nicméně, největší změny proběhly na hardwaru, který je novější a taktéž výkonnější. Bohužel se zatím nedočkal vylepšení nejmenší 10 palcový model, který byl ze všech modelů řady Flex nejmladší.

Oficiální fotografie

Počítače budou disponovat procesory Intel Core (až i7) řady Haswell a jako grafické karty poslouží buď nespecifikované čipy NVIDIA GeForce, nebo AMD Radeon R5 M230. Úložný prostor bude obstarávat pevný disk až do kapacity 1 TB, případně se může jednat o SSHD, taktéž budou dostupné varianty s SSD. Samozřejmostí je webkamera s možností záznamu videa v rozlišení 720p, stereo reproduktory s vylepšením od Dolby a bude také varianta s podsvícenou klávesnicí. Zvoleným operačním systémem je Windows 8.1.

Zdroje: electronista.com, news.lenovo.com