LTE u T-Mobile používá 140 tisíc zákazníků, pokryto je 45 % území

10

T-Mobile se dnes pochlubil s zajímavými čísly, které souvisejí téměř výhradně se sítěmi LTE. Pokrytí nyní dosáhlo 45 % území a rychlá data si v síti T-Mobile užívá už 140 tisíc zákazníků.

Rok 2014 byl pro rychlá data LTE zlomovým. Operátoři začali ve velkém rozšiřovat pokrytí, a to se samozřejmě promítlo do zájmu zákazníků. Zatímco před rokem v lednu síť LTE využívalo jen 20 000 zákazníků sítě T-Mobile, v listopadu už to bylo téměř 140 000 zákazníků. Nárůst jde samozřejmě ruku v ruce s lepším pokrytím, které na konci roku 2014 dosáhlo 45 % území České republiky. T-Mobile se také pochlubil, že za rok 2014 postavil 1 290 LTE vysílačů a celkem je v provozu již okolo 2 000 LTE vysílačů. V tomto počtu jsou zahrnuty i společné vysílače s O2, neboť operátoři síť na některých místech sdílejí. Celkově provozuje T-Mobile 5 980 BTS.

Zajímavý je také graf přenosu dat, kde je zřetelně patrný nástup sítí LTE. Stále se však většina dat přenáší v sítích 3G a větší datový objem zpracovávají také 2G sítě ve srovnání se sítěmi LTE.

T-Mobile za celý rok 2014 prodal 524 216 kusů mobilních telefonů. 76 % z nich mělo otevřený operační systém a šlo tedy o chytré telefony. Z aktuální nabídky T-Mobilu již LTE podporuje 80 % telefonů a 70 % tabletů.

Diskuze ke článku
figura
Pro redakci: Můžete prosím zjistit jak dlouho bude ještě trvat výpadek příchozích hovorů a SMS v síti T-Mobile v Praze? Díky
Dominik
Je v tom započítáno i LTE od Kaktusu?
Míša
Že by jejich ceny netu odrazovali tolik zákazníků? Protože pokud mají pokrytou větší část Phy a dalších míst, je to počet spíš žalostnej. No další fragment do mozaiky, že něco ve vedení této firmy není vpořádku. Ceny když by byly na půlce, tak by možná přesvědčili více uživatelů a dosáhli tak mnohem vyššího zisku
Karel
Zdílení sítí GSM, T-mobile a O2 přineslo na vesnicích problémy se sílou signálu. Běžně měli zákazníci svoji mateřskou sít´GSM. Ted´ při zdílení, se všichní tlačí na jedné BTS a ti, co se tam už nevlezou, jsou přehození na jinou, velmi vzdálenou BTS a tím je způsoben slabý signál, nebo jeho ztráta (záleží i na kvalitě přijimače telefonu). Když dorazilo zdílení k nám na Opavsko (koncem roku), telefon mi začal vypisovat cizí BTS, kilometry vzdálené od mého bydliště s velmi slabým signálem, jen sporadicky místní BTS, do plného S. Nyní jsou zprávy o BTS pro jistotu vypnuté operátorem, aby si náhodou někdo nevšimnul, jaký způsobili operátoři svým zdílením problémy zákazníkům O2 a T-mobile !!! Jsem zvědavý, jestli s tím budou něco dělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze