Chytré hodinky od Microsoftu, které nikdy nedorazí (aktualizováno)

Přesunutí mobilní divize společnosti Nokia k Microsoftu se dotklo mnohých věcích, o kterých jsme vás v průběhu času informovali. Bez zajímavosti není určitě ani to, že první chytré hodinky společnosti Nokia se bohužel díky prodeji a přesunu nestihly ani představit, natož pak dostat do prodeje. Jaké měly být?

Aktualizováno 8. 7. 2016

Chytré hodinky s logem finské Nokie, případně s nápisem Microsoft. Žádného takového modelu jsme se doposud nesetkali. Prvně jsme o nich slyšeli už v loňském roce a již tehdy jsme věděli, že byl jejich vývoj ukončen a nedočkáme se jich. Další připomínka ukončeného projektu chytrých hodinek od Microsoftu se ukazuje dnes. Přinesl si ji známý únikář Evan Blass a hodinky si tentokrát můžeme prohlédnout ze všech stran.

Původní článek ze 14. 6. 2015

Je jasné, že přesun mobilní divize společnosti Nokia pod křídla Microsoftu znamenal mnohé změny plánů. Mezi nimi byl i plán na chytré hodinky s označením Nokia Moonraker. Ty nakonec světlo světa vůbec nespatřily. První nositelností se tak stal Microsoft Band, který všichni dobře znáte i z naší podrobné recenze. Jaké ale měly být hodinky od Nokie?

Nokia Moonraker

Nokia Moonraker LS-50 měly nabídnout klasický hranatý obdélníkový displej, tělo (i pásek) mělo být plastové. Co se týče barev, ty se měly inspirovat barvami tehdejších Lumií, mělo jít tedy o zářivou zelenou, oranžovou a decentnější černou. Na pohled vypadaly hodinky velmi povedeně, alespoň na renderech. Zajímavý je i operační systém, kterým měly hodinky disponovat. Konkrétně se mělo jednat o osekanou verzi operačního systému Windows Phone, celým prostředím by se tedy prolínaly dlaždice, akorát ve zmenšené a zjednodušené podobě.

Nokia Moonraker

Serveru The Verge se podařilo zjistit také některé detaily. Hodinky měly být představeny v dubnu minulého roku společně s Nokií Lumia 930. Hodinky byly dokonce prezentovány na loňském MWC před vybranými partnery, celý projekt ovšem zkrachoval po již zmíněné akvizici. Jak to nakonec dopadlo víme, Microsoft vsadil na svůj chytrý náramek Band, u něho je navíc vcelku pravděpodobné, že se letos dočkáme i jeho druhé generace.

Zdroje: windowscentral.com, twitter.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Petr
škoda že je zrušili vypadaj hezky
Mikeš
Kdyby se tak Nokia vrátila a nejlépe se Symbianem! Ten systém mi strašně seděl, prostě paráda! ;-)
Driver
Symbian ve své pozdější verzi, kdy bylo možné i nastavit časování profilů zvonění byl na svou dobu dokonalý a s mapami v navi zdarma to byla bomba.
Snad se svět poučí. Am erice nic neprodávat! A Nokii přeji to co dokázala Tatra. Am erika ji také chtěla položit, koupili ji, zničili, ale stal se zázrak, a Tatra nyní nestíhá vyrábět, ovšem to je zásluha zlatých českých ručiček. Třeba Nokia dokáže totéž (i bez Číny! )
tomas
Jedno slovo. DOJEBABRALITO. Co na to povedat. Mohli byt prvy. Ale ten tvar mi pripada ako apple watch. Je to len nahoda? :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze