O2 testuje v Praze LTE Advanced

9

Po nasazení v okolí Humpolce na Vysočině si nyní mohou toho nejrychlejšího dostupného mobilního připojení v ČR užít i zákazníci v Praze. Stačí být vybavený správným přístrojem a zamířit lovit signál do Michle.

„Po červencovém spuštění lokality na Vysočině chceme otestovat technologii LTE Advanced i v náročném městském prostředí Prahy, abychom v praxi vyzkoušeli její možnosti,“ říká Petr Slováček, ředitel divize Provoz společnosti O2 Czech Republic.

Operátorský test rychlosti LTE-A na Vysočině.

Díky využití dostupných pásem o šíři 15 a 10 MHz zde lze s patřičnými přístroji využít při stahování dat rychlost až 185 Mb/s. Výhody této sítě mohou využívat všichni zákazníci s libovolným datovým tarifem od O2. Je pouze potřeba využívat zařízení s podporou 4G LTE a také nový typ SIM karty – tzv. uSIM. Každý zákazník O2 si může svůj typ SIM karty jednoduše ověřit zadáním kódu *444*# a jeho odesláním jako běžného hovoru. Případnou výměnu karty zařídí zdarma na kterékoli prodejně O2, firemním zákazníkům tuto výměnu zprostředkuje jejich obchodní zástupce.

TIP! Přečtěte si, jaké reálné rychlosti jsme naměřili při testech LTE-A u T-Mobile a Vodafonu.

Zdroje: o2.cz

Diskuze ke článku
mrtvá žížala
píííííííčoviny to jim jde...ale že morava kvílí nedostatkem LTE které je jen kousek v Brně to nikoho u kyslíku nesere. Kelnere kurva kam to vedes, do pekne prdele.
ja
Sice je pravda, že i v Praze najde síť využití. Ale upřímně nechci být ve svém městě jako vězeň a mít rychlý net na chalupě se vcelku hodí, víc než tam, kde mám domácí Wlan.
jajinek
Tady se určitě shodneme, chci mít ideálně LTE všude. Ovšem primárně tam, kde 3g nesvítí.
Petr
Jaký je kód pro ověření typu SIM u T-Mobile? Mám na cestě LTE telefon, tak ať jsem připraven.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze