Samsung zapracuje na fotoaparátech Galaxy S24 Ultra. Aktualizace dorazí v dubnu

17
Samsung zapracuje na fotoaparátech Galaxy S24 Ultra. Aktualizace dorazí v dubnu
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kvalita se má zlepšit v případě teleobjektivu
  • U fotografií dojde ke zlepšení vyvážení bílé
  • Další novinky dorazí dokonce už v březnu

Samsung představil svůj nejvybavenější model Galaxy S24 Ultra již v lednu. Ambice s ním má samozřejmě nejvyšší, a to v podstatě ve všech oblastech, fotoaparáty nevyjímaje. I přesto však telefon například v žebříčku DxOMark uzavírá až druhou desítku nejlepších. To samozřejmě Samsung příliš těšit nemůže.

Už během února proto výrobce přichystal softwarovou aktualizaci, která kvalitu fotografií vylepšila. Dobrou zprávou je, že jen u toho Samsung nehodlá zůstat a na kvalitě výsledných snímků hodlá pracovat i nadále. Jak uvádí známý informátor Ice Universe, v rámci dubnové aktualizace softwaru dorazí vylepšení kvality fotografií z teleobjektivu a obecně zlepšení v oblasti vyvážení bílé. Fotografie by tak měly působit přirozenějším dojmem.


Mezi únorovou a dubnovou aktualizací již za pár dní dorazí i ta březnová, která se však bude držet spíše při zemi a má přinést jen režim pro nezletilé a dílčí opravy v rámci optimalizace celého prostředí.

Samsung Galaxy S24 Ultra 1 TB

Rozměry162,3 × 79 × 8,6 mm, 232 g
DisplejAMOLED, 6,8" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorSnapdragon 8 Gen3 for Galaxy, + ?×2,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 1 024 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Martin Vit
Martin Vit
Naposledy upraveno: 20. 3. 13:49
Tohle jsou hlavně disciplíny, kde by vlajka s přídomkem Ultra měla ukázat, proč právě stojí tolik a nevytvářet průměrné fotky hodné lepší střední třídy. Fotografie a video za zhoršených podmínek jsou na poměry segmentu velmi špatné. Souhlasím s tím, že jsem viděl řadu recenzí a v long range zoomu je prostě lepší 23. 24 je lepší od toho 5x do 9.9x, ale pak už není.
Hezký den všem.
Mirec5050
Mirec5050
chlapci zbytočne sa tu poniektorí zavzdušňujete...áno samsung už 2-3 roky s foťákmi stagnuje...keby to bolo len o hardweri,bol by na tom oproti čínskym vlajkám už fakt zle...lenže mobilná fotka je trochu iná"matematika"ako fotenie origo foťákom...dovolím si tvrdiť,že softwér sa podieľa na fotení v mobile možno až 50timi % !!!no a tu má samsung stále pred čínou dosť veľký náskok!!!...problém ale nezľahčujem a samsung by sa mal čo najskôr prebudiť!!!...apropós,k tej číne...videl som prvé porovnávačky S24U vs.Xaomi 14 Ultra...akože na zadok som si z číňana(napriek super hardweru)veru že nesadol!!!!!!!!!!
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Super, ale aby to pomohlo, na dotekomanii máte test S23 Ultra a S24 Ultra která už měla první update na foťák a zatím je S23 Ultra lepší než S24 Ultra hlavně je to znát při zoom a při slabém osvětlení.
Pavel Pavel
Pavel Pavel
Před Čínou ano, ale za Iphonem na míle daleko

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze