Vyhledáváme konkrétní slovo v Safari

Apple akademie
Vyhledáváme konkrétní slovo v Safari
  • Safari podporuje vyhledávání konkrétních slov na webové stránce
  • Apple však na tyto skryté funkce nijak zvlášť nepoukazuje

Asi každý z nás už se ocitl v situaci, kdy se po vyhledání nějakého určitého textu dostal z Googlu na web, kde se měl měl tento text nacházet. Občas však trvá desítky vteřin a u obsáhlejších webů několik minut nalézt kýžené slovo, kvůli kterému jsme se na web vůbec vydali. Dnes si ukážeme jednoduchý trik, pomocí kterého není nutné tento neduh dále řešit.

Jako první krok si otevřeme Safari, ve kterém vyhledáme konkrétní slovo, které chceme vyhledat a přejdeme na požadovanou webovou stránku. V našem případě to může být například slovo „animoji“. A jak tedy vyhledáme přímo na stránce ono slovo, aby se snadno zobrazilo? Stačí klepnout na kolonku URL adresy, ve které pomocí backspace vše vymažeme a napíšeme dané slovo. Kromě záložek či návrhů od Googlu je úplně dole možnost Hledat: „animoji“, na kterou klepneme a okamžitě vidíme, kde se slovo nachází.

Spousta uživatelů o tomto triku v Safari netuší a ani samotný Apple nijak zvlášť nepoukazuje na tyto skryté funkce v aplikacích, které mnoho z nás používá každý den.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze