Vyzkoušeli jsme kovový Honor 7: brzy dorazí i do Česka

25

Na veletrhu IFA v Berlíně jsme vyzkoušeli elegantní a dobře vybavený Honor 7, který se za cenu pod deset tisíc korun podívá v druhé polovině září i do prodejen v Česku. Jaký je tento kovový elegán se čtečkou otisků prstů a netradiční přední LED naživo? To prozradí naše první dojmy, video a fotogalerie přímo z Berlína.

Honor 7

Huawei svou značku Honor rozvíjí ve velkém a zaměřuje se zejména na telefony s dobrým poměrem ceny a výbavy. Příkladem mohl být bestseller Honor 3C, ale i loňský model Honor 6, jehož nástupce se právě nyní chystá na český trh a my jsme ho už nyní mohli vyzkoušet v Berlíně.

Výbava i vzhled jsou oproti předchůdci zase o úroveň výše a atakují nejlepší telefony na trhu, cena ale zůstane pod 10 tisíci korunami. Honor 7 nabídne luxusně vypadající kovové tělo s diamantem broušenými hranami, které padne díky zakulaceným zádům dobře do ruky. Pochválit musíme také čtečku otisků prstů, která funguje stejně dobře, jako na tabletofonu Mate 7 od Huawei. Stačí tedy přiložit prst a zamknutý a zhasnutý telefon je připraven k používání.

Honor 7 – první pohled z IFA 2015

Narostl také displej, z 5 palců se úhlopříčka zastavila na 5,2 palcích, rozlišení ale naštěstí zůstalo na FullHD hodnotě, a akumulátor o kapacitě 3100 mAh tak nebude mít práci navíc. Displej se povedl, má IPS technologii, věrné barvy, výborné pozorovací úhly i solidní jas. Telefon má také malou LED diodu, je však bohužel schovaná v sluchátku nad displejem a velmi slabá, v praxi ji tedy na upozorňování událostí příliš nevyužijete.

Naopak pochválit musíme za fotoaparát, který má 20,7Mpx rozlišení a dokonce i optickou stabilizaci obrazu a dvoutónovou LED diodu. Ani jedno v této cenové hladině není běžné. Přední fotoaparát má pak vysoké 8Mpx rozlišení a zajímavostí je, že má přisvětlovací diodu. Je ale trochu jiná, než u ostatních telefonů. Místo silného výboje pouze tlumeně žlutě svítí a přispívá k přirozenější barvě kůže.

Honor 7 zaujme také solidní výbavou, ve které nechybí velká 3GB paměť RAM, tovární procesor Kirin 935 nebo slot pro paměťové karty. Telefon používá prostředí EMUI 3.0, které kompletně mění Android 5.0 a je shodné s nejnovějšími modely Huawei. Podstatné je, že je rychlé a design povedený.

Zajímavý mix stylu, hodnotného zpracování a dobré výbavy dorazí do Česka už za necelé dva týdny s cenou pod 10 tisíci korunami včetně DPH.

Technické parametry Honor 7 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce143,2 × 71,9 × 8,5 mm, 157 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát20,7 Mpx (5 152 × 3 888), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 935, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: ARM Mali-T628 MP4
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostúnor 2016, ?
Diskuze ke článku
W.
Zdravím, opravdu má eu verze NFC?
Jarda
A opravdu má optickou stabilizaci obrazu? Myslim, ze se spekulovalo, ze bude, ale nema...
honza
cena bude řadově pod 6000Kč nebo vyšší??
Supervisor
Pokuď to bude mít LTE na 900Mhz a cena pod pod 10tis tak bych šel do toho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze