ZTE Grand S s FullHD displejem: první foto (aktualizováno)

Světový veletrh spotřební elektroniky CES 2013 se nám nezadržitelně blíží a s ním také nové střípky informací o připravovaných novinkách. Jednu z nich potvrdil také čínský výrobce ZTE, který na veletrhu představí údajně nejtenčí 5palcový smartphone s jemným displejem a unikátní konstrukcí.

První fotografie - aktualizováno 24. 12. 2012

Veletrh CES v Las Vegas se blíží a na internet již tradičně začínají postupně unikat fotografie chystaných novinek. Jednou z nich má být také špičkové ZTE Grand S, jehož chloubou má být FullHD displej s úhlopříčkou 5 palců. Nyní se objevil render zachycující novinku z přední strany, skicy a také pozvánka na tiskovou konferenci ZTE v Las Vegas. Další informace kromě parametrů displeje zatím stále známy nejsou a ZTE se tak vše daří relativně dobře držet pod pokličkou. Je to však jen otázka času, než se dočkáme dalších informací.

První render chystaného ZTE Grand S

Původní informace z 14. 12. 2012

ZTE Grand S. Tak se podle všeho bude jmenovat nová vlajková loď čínského výrobce ZTE, která se bude snažit zaujmout výsadní postavení v segmentu tableto-phonů. Tomuto segmentu zatím kraluje Samsung Galaxy Note II, ale podle zatím známých informací bude ZTE Grand S velice silným protivníkem.

O představení nové vlajkové lodi veřejnost informoval sám výrobce na oficiálních stránkách veletrhu CES 2013. Výrobce doslova zmiňuje, že ZTE Grand S bude novou vlajkovou lodí výrobce, která se bude řadit do řady Grand. Tato řada bude zahrnovat ty nejvybavenější přístroje výrobce, ZTE Grand S se bude pyšnit například 5palcovým displejem s Full HD rozlišením (1920×1080 pixelů). V řadě Grand však máme již například modely Grand X a Grand X IN.

ZTE Grand S

Zároveň se ze zprávy dozvídáme, že ZTE Grand S bude údajně nejtenčí smartphone své kategorie a jeho tělo bude zhotoveno z keramiky v tradičním čínském stylu. Doufejme, že to nebude čínský styl, který známe z našich tržnic.

TIP! Přečtěte si preview další 5palcové novinky, Oppo Find 5 s Full HD displejem

V souvislosti s modelem ZTE Grand S se také často skloňuje jiný model, a to sice ZTE Nubia Z5. Některé spekulace totiž hovoří o tom, že tajemný model ZTE Nubia Z5, o kterém jsme vás informovali například zde, by se měl přejmenovat právě na ZTE Grand S. Pokud by se tyto spekulace potvrdily znamenalo by to, že se u připravované novinky budeme moci těšit například na čtyř-jádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, 2GB RAM nebo 13Mpx fotoaparát. Rovněž by to znamenalo, že ZTE z nějakého důvodu upustí od nedávno oznámené nové značky Nubia, používané pro prémiové telefony. Jasno bychom měli mít již 8. ledna.

Zdroje: cesweb.org, phonearena.com

Diskuze ke článku
Tohtori Latvala
To se mi líbí,jak se tady píše o špičkových telefonech,které se ani nedostanou ofiko na český trh.Už si vyhledávám jen ty články,kde se nepíše o čínských telefonech,ale o známých značkách,jako Samsung,Lg atd.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze